ХОЛАНДИЈА МЕЊА ИМЕ: Званичници открили који ће бити званични назив државе

JP Putevi Brcko

У склопу националног ребрендинга, власти ће захтевати да се у иностранству не употребљава њихово име „Холандија“ као до сада.

Власти Холандије одлучиле су да одустану од често коришћеног имена Холланд (Холандија) како би се ажурирала глобална слика државе.

Уместо Холандија, убудуће ће користити своје правилно име Низоземска (Нетхерландс). Подсећамо, Јужна и Северна Холандија само су две од 12 провинција ове државе.

Национални ребрендинг, који су потписали пословни лидери, туристичка заједница и централна влада, биће спроведен касније ове године.

Ребрендингом власти желе да пребаце међународни фокус са одређених аспеката националног живота с којима је држава обично повезана, као што су њена рекреативна култура дрога и четврт црвених светала („продавачица љубави“) у Амстердаму.

Као део нове стратегије, Низоземска ће бити званично име земље на Евросонгу који се одржава у Ротердаму идућег маја, а онда и током Олимпијских игара у Токију 2020. године.

Фудбалска репрезентација државе, коју у иностранству уобичајено називају Холандијом (Холланд), искључиво ће се звати Низоземска (Нетхерландс) у било којем званичном окружењу.

Портпаролка министарства спољних послова рекла је да је Холандији потребна уједначена и координирана национална марка.

– Желимо да представимо ову државу као отворену и инвентивну земљу. Нови приступ имену земље треба појачати извоз, туризам, спорт, ширити „низоземску културу, норме и вредности“ и зато ће се на сваком месту и у свакој прилици користити званично име наше земље – Низоземска – истакла је.

Извор: србининфо

MD MONTEL