Ватрогасни домови у руралним подручјима у функцији од идуће године

JP Putevi Brcko

Подручни ватрогасни домови у Сандићима, Бијелој и Прутачама који ће омогућити боље функционисање брчанске Ватрогасне јединице, у ограниченој функцији би требали бити почетком, а са радом пуним капацитетом би требали почети средином наредне године.

Ова три ватрогасна дома, како је казао шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић, изграђена су како би се обезбиједило што боље функционисање на терену, односно на виши ниво подигла мобилност брчанске Ватрогасне службе и у руралним дијеловима појачала безбједност мјештана и објеката.

Заимовић је истакао да је у току набавка намјештаја и опреме, а слиједи још вањско уређење, те набавка ватрогасних возила за која би у будућем ребалансу буџета требала бити обезбијеђена и средства.

„Вањско уређење око домова подразумијева ограде, приступне путеве у уређење приступних платоа. Предвиђени су и бунари као алтернативно снадбијевање водом за потребе тих ватрогасних станица и одређене гараже и спремници за огрев. За те намјене имамо око 800.000 марака за три дома и сматрамо да ће то бити довољно да се ти пројекти у потпуности заврше“, појаснио је Заимовић.

У сваком овом дислоцираном дому би требало бити запослено по 11 професионалних ватрогасаца, и ова радна мјеста су дјелимично попуњена, док ће се остала попунити до краја године.

„Свакако ћемо у обзир узети и невладин сектор, односно добровољна ватрогасна друштва која ће можда у перспективи бити у склопу ових дислоцираних ватрогасних домова“, додао је Заимовић.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL