Градња моста на Сави: „Велика шанса за Градишку“

JP Putevi Brcko

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је Срни да градња моста на Сави отвара нове могућности за развој привреде и туризма. Он је истакао да за локално становништво почетак изградње новог моста представља досањан сан.

Аџић је нагласио да, након изградње моста у Градишци, више неће бити саобраћајних гужви због колона возила на садашњем граничном прелазу, које често дијеле град на два дјела.

„Вјерујем да ће након изградње новог моста на Сави сви путници који овдје пролазе памтити Градишку као лијеп и уређен град, а не по гужвама, огромним колонама возила и мукотрпном чекању на прелазак границе“, рекао је Аџић.

Он је истакао да новим мостом Градишка добија велику шансу јер се пословна зона Лиман налази непосредно уз будући мост и царински терминал.

Аџић каже да је Градска управа урадила све што је у њеној надлежности да се у будућности отвори простор од 400 хектара зељишта нове пословне зоне Лиман, која може да буде значајна за равој Градишке, али и Републике Српске и БиХ.

У Градишци ће сутра бити озваничен почетак изградње моста преко ријеке Саве, што је један од најзначајнијих пројеката који заједнички реализују Република Српска, БиХ и Хрватска.

Извор: мондо

MD MONTEL