Група за слободу медија организује протест испред Владе

Kolubara

Група за слободу медија одржаће у среду 16.октобра од 18 часова протест испред зграде Владе Србије под називом „Новинари против фантома“.

„Новинари и други медијски радници у Србији свакодневно су изложени увредама, притисцима, омаловажавању, претњама, застрашивању… У својој смо земљи, а радимо и живимо у непријатељском окружењу. Немамо подршку ни полиције, ни правосуђа, а понајмање власти. Напротив, одавно је постало јасно да у Србији нема сигурности за новинаре и друге медијске раднике који часно раде свој посао“, наводи се у саопштењу Групе за слободу медија.

Група додаје да су намере власти јасне – да угасе све медије који своју уређивачку политику не подређују политичкој промоцији и пропаганди за потребе Српске напредне странке и Александра Вучића.

„Окупимо се да заједно јавно саопштимо да не пристајемо на окупацију медијског простора. Покажимо да смо против политичког, физичког и финансијског угњетавања слободних новинара и медија. Захтевајмо да се заустави насиље према онима који слободно говоре и мисле, који одговорно и поштено раде свој посао“, пише у саопштењу Групе за слободу медија.

Извор: Н1

MD MONTEL