Ухапшен крим инспектор Полиције Брчко дистрикта

Kolubara

У склопу акције кодног назива „Лисац“ Полиција Брчко дистрикта је у сарадњи са припадницима Полицијске управе Бијељина лишила слободе полицијског службеника са иницијалима Ј.Ј. (1974. год.) запосленог на мјесто инспектора у Јединици криминалистичке полиције у Брчком.

Наведено лице се сумњичи да је починио кривично дјело злоупотребе службеног положаја, а у вези са примањем дара и других облика користи.

“Приликом претреса возила којег је користио овај полицијски службеник одузето је 14.000 КМ, док је на другим локацијама, које се доводе у везу са њим пронађено још двије хиљаде марака, три војне пушке са већом количином муниције и других материјалних доказа,” истакао је Горан Писић, шеф Полиције Брчко дистрикта.

Истрага у овом случају је вођена по наредби Основног суда Брчко дистрикта у координацији са Тужилаштвом Брчко дистрикта и Окружним тужилаштвом Бијељина.

“Полиција Брчко дистрикта и Јединица за професионалне стандарде већ двије године интезивно раде на сузбијању корупције у властитим редовима и одстрањивању тог лошег ткива из полицијских структура Брчко дистрикта,” нагласио је Писић.

Полицијски службеник који је лишен слободе у акцији предат је поступајућем тужиоцу у Тужилаштву Брчко дистрикта.

Извор: радиобрчко

MD MONTEL