Почетком новембра у Брчком дводневна конференција „Дани здравства“

JP Putevi Brcko

Брчко ће почетком наредног месеца бити домаћин дводневне конференције под називом “Дани здравства” коју ће по први пут организовати Фонд здравственог осигурања у сарадњи за овдашњим пацијентским удружењима.

Фонд здравственог осигурања ће 6.и 7. новембра у Брчком организовати „Дане здравства“ на којима ће представници здравствених установа из региона презентовати најновија достигнућа у медицини уз нове технике лијечења.

“Први дан конференције очекујемо госте из Института за кадрио-васкуларне болести Дедиње из Београда, Клиничко болничког центра “Сестре милосрднице” из Загреба, Универзитетско-клиничког центра из Тузле и “Др. Мирослав Зотовић” из Бања Луке. Други дан је предвиђен за све остале јавне и приватне здравствене установе, које буду имале жељу да презентују свој рад”, истакао је Миодраг Тодоровић, директор Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта.

За два дана одржавања ове здравствене конференције планирана је и панел дискусија о правцима развоја система здравља и здравствене заштите у Брчко дистрикту у наредних пет године.

Тим поводом је у Фонду потписан и Меморандум о унапређењу сарадње у области остваривања права из здравственог осигурања са Удружењем грађана „Беба више“ чији чланови ће активно учестовати у реализацији ове дводневне здравствене конференције у Брчком.

MD MONTEL