Корисници јавне кухиње на ручку код Станивуковића

Kolubara

Често у јавности помињана кућа у бањалучком насељу Петрићевац породице народног посланика Драшка Станивуковића јуче је постала и домом шездесетак корисника дневног центра и јавне кухиње ,,Мозаик пријатељства“.

„Ових дана смо добили један позив у који ни сами нисмо вјеровали. На трен нисмо знали да ли је сан или јава… И ни сада када о овоме пишемо још увјек не вјерујемо шта нам се то догодило… То је био позив од стране породице Станивуковић са молбом да их посјетимо у њиховој породичној кући на коју сви пролазници гледају као на велелепно издање. Али породица је инсистирала да угосте стара лица која су изградили наш град у свом дому и да нас почасте дружеци се са нама“, пише на друштвеним мрежама ,,Мозаика пријатељства“.

Како сазнајемо ,ручак је организован на позив породице Станивуковић, а за више информација смо питали и посланика који је иницирао овај ручак.

,Много је ствари које и дођу и не дођу у јавност, али ово не сматрам ничим спектакуларним, већ потезом који би требао бити наша свакодневница“, кратко је коментарисао Станивуковић.

Подсјећамо, Станивуковић је претходно обилазио јава кухињу, гдје је волонтирао и усмјерио дио средстава од посланичке накнаде.

Корисницма дневног центра за старија лица на ручку су се придружили и Станивуковићеви бака и дјед.

„,У простору који су опремили за своја породична окупљања, угостили су 50 корисника Мозаика пријатељства и служили их. Људи су били су пресрећни и одушевљени како амбијентом у којем се налазе и који у свом животу никад нису моглибзамислити да це бити, тако и пријемом. Цијела породица се потрудила да нас топло и пријатељски угости. Срдачно доносећи кафе, сокове и ручак, ангажујући све чланове своје породице и одговарајући на многа питања“, закључили су у Мозаику пријатељства.

Извор: ртвбн

MD MONTEL