ДЕМАНТ ЗА (НЕ)ПИСМЕНОСТ НА ДЕЛУ

JP Putevi Brcko

Упркос чињеници да су сви ауторски текстови у рубрици „РАДИОАКТИВНО“ написани критички али и кроз сатиру, што је и видно написано у заглављу рубрике, три дана након објављеног текста (НЕ)ПИСМЕНОСТ НА ДЕЛУ, на адресу наше Редакције стигао је мејл од стране заменика директора предузећа које управља паркинг простором у Кондоминијуму а који се у тексту препознао (мада није објављено његово име у тексту).

Иако се у пракси на сатиричан текст не објављује демант, као и чињеница да у пристиглом мејлу се не доказује тврдња којом би се могло видети да ли је, или није, заменик директора писао неписмено споменуто обавештење грађанима, посао заменика директора теребао би бити да зна ко је могао написати овако неписмено обавештење.

Узимајући у вид чињеницу да заменик директора у свом мејлу потврђује језичку дискриминацију у овом предузећу Редакција портала Објектив МЕДИА одлучила је да ће изаћи у сусрет заменику директора те и објавити тзв. демант на текст који преносимо у целини:

„Иако нисте навели моје име у тексту (НЕ)ПИСМЕНОСТ НА ДЕЛУ а помињући замјеника директора задуженог за паркинг простор у циљу објективности и истине обавјештавам Вас о сљедећем:

Обиљежавање хоризонталне сигнализације није у надлежности замјеника директора за паркинг простор (како наводите), нити је исто у надлежности паркинг сервиса којим ја руководим.

Дакле ја немам ништа с писањем обавијести везаних за хоризонталну сигнализацију нити с хоризонталном сигнализацијом, нити сам ја тај несретник који не умије правилно да напише и који прогута пола реченице.

У циљу објективности и истине тражим да наведете имена новинара који сатима „пеглају“ моје изјаве у монтажи.

Што се тиче примједбе да нема српског језика на паркоматима иста је оправдана и учинит ћемо све потребно да се то исправи.

Мато Итрић
Замјеник директора за финансије, рачуноводство и остале послове у ЈП Путеви Брчко“.

MD MONTEL