Дански град Оштеред увео четвородневну радну недељу

JP Putevi Brcko
Власти данског града Одшереда увеле су четвородневну радну недељу за све запослене у општинској администрацији у којој ради око 300 људи, тако да убудуће и петак могу да користе као слободан дан, преноси Танјуг.

Одшеред је полуострво на северозападном делу острва Зеаланд у Данској, удаљен је око 100 километара од Копенхагена, ка западу и у граду живи око 33.200 становника.

Кирстен Лунд Марквардсен која је запослена у општинској администрацији каже да су после дугих разговора представника градских власти одлучили да идеју о четвородневној радној недељи коначно спроведу у дело.

Она је додала да у градској управи сви верују да ће на овај начин додатно мотивисати запослене да пружају још квалитетније услуге грађанима.

„Сигурни смо да ће људи ценити то што имају додатни дан за одмор”, рекла је Марквардсен за „Denmark’s news”, а пренела је РТС.

Она је казала да ће општински службеници од сада радити 35 сати недељно, док стандардна радна недеља у Данској траје око 37,5 сати.

Државни службеници запослени у општини одушевљени су новим начином рада и пресрећни што ће од сада имати три слободна дана за друштвене активности код куће и у приватном животу, пренео је „Denmark’s news”.

Извор: Политика

MD MONTEL