Којоти представили спот за најљепшу пјесму „Опрости што те волим“

JP Putevi Brcko

Након хваљеног четвртог студијског албума “Све је под контролом?” из марта ове године, с којим су доказали да рок није мртав, група Којоти представља нови сингл и припадајући видео спот за радио едит верзију пјесме “Опрости што те волим“. Оно што нарочито плијени пажњу је чињеница да су главне улоге љубавног пара у споту добили Пиа Врдољак и Вили Гобац.

“Та пјесма нам је од почетка била централна ствар с новог албума и јако нам је битна. Тако да смо режију препустили најбољем редатељу, а то је одувијек био Радислав Јованов Гонзо.” – изјавили су чланови бенда о новом синглу и споту за “Опрости што те волим”, који им је уједно и најдража пјесма на албуму, понајвише због болно искреног текста иза којега стоји аутор и гитарист Којота, Давор Видука.

“Како каже назив пјесме ово је само визуелна асоцијација на пуно младих, па и старијих парова који се воле, како се већ воле. Као да су стално у том обостраном зачараном кругу љубави, љубоморе, страсти и мржње. Тешко им је бити заједно, а не могу један без другог.” – поручио је редитељ спота, Радислав Јованов Гонзо, о самој идеји новог генијалног видео спота који врви различитим емоцијама.

Након бројних фестивалских наступа овога љета по Хрватској, БиХ и Србији (гдје су наступили пред више од 100.000 посјетилаца на Belgrade Beer фесту), праву велику промоцију актуалног албума “Све је под контролом?”, спремају 25. октобра у Великом погону Творнице културе. “На концерту ће осим Канџије бити још пуно гостију, али то нека буде изненађење. Бити ће спектакл и публика ће добити порцију од два сата жестоког rock’n’rolla. Бенд који ће свирати прије нас су ријечки Туристи, састав у којем је главни аутор легендарни Вава из Лауфера.” – открио нам је Давор Видука детаље око саме концертне промоције.

Управо је споменути албум рок критика једногласно прогласила далеко најквалитетнијим албумом у опусу Којота с чиме се слаже и сам бенд, док су рок критичари оцијенили албум као најбољи рок албум године. Свему томе у прилог иду и одличне реакције публике на њихове нове пјесме на концертима, док је сам повратак Којота на сцену доживљаван као најбољи повратак неког бенда у Хрватској.

Свакако вриједи истаћи и како се планира почетак снимања документарног филма о групи Којоти, заказан такође за 25. октобар на дан промоције албума “Све је под контролом?” у Творници. Филм, чији службени назив још није познат, креће из Творнице и кроз сљедећу годину дана прати бенд на наступима. О 25 година Којота причати ће бивши и садашњи чланови, музички критичари и фанови, а осим материјала снимљених за потребе документарца бити ће кориштено мноштво досад неприказаних архивских снимака. Сценариста и аутор филма је Јадранко Понграц који потписује десетак документарних филмова разне тематике од којих се посебно истиче “Очи у Магли” о легенди хрватске музичке сцене Зденку Фрањићу.

Извор: данцингбеар.хр

MD MONTEL