Поповић: Не верујем у политички успех бојкота, али другог избора нема

JP Putevi Brcko

Ја нисам политичар и не усуђујем се никада да дајем политичке савете, али оно што је мени очигледно јесте да нема никаквог смисла излазити на овакве изборе, изјавила је за Време професорка Економског факултета Даница Поповић.

„Прво, јер су бесмислени, а други разлог је тај што се на тај начин (Александар) Вучић доводи у веома незгодну ситуацију. Јер, то што опозиција бојкотује то је једна ствар, али ако грађани бојкотују – то је сасвим друго“, сматра Поповић.

Поповић је објаснила да Вучић увек има начина да „уз ове, назови, опозиционе партије – Чанке, ЛДП и сличне, скупи двотрећинску већину, да ће га ММФ и Светска банка хвалити и прича се наставити“.

„Дакле, не верујем у политички успех бојкота, али здрав разум ми налаже да другог достојанственог избора нема“, истакла је она.

Поповић је додала да је слобода медија основа целе приче, „јер Србија не зна шта се дешава“.

„Сада када гледам РТС, као режимску станицу, и Н1 као њихову супротност, ја ћу чути потпуно различите вести. Знам да РТС гледа цела Србија, а Н1 гледа можда десетина и закључак је да ће сви мислити онако како су видели на РТС“, нагласила је она.

Слобода медија је основна ствар, да људи сазнају. Јер, ако човек треба да бира некога, он ваљда треба да види између кога бира, рекла је Поповић.

Поповић понавља да је таргетирају у медијима зато што је потписивала све петиције, и „1 од 5 милиона“ и против плагијата Синише Малог и против осталих плагијата.

„У овом тренутку њима је стало да мене дискредитују јер сам превише гласна“, рекла је Поповић.

Извор: Н1

MD MONTEL