Гори Стара планина: Ватра досегла висину од 50 метара, пламен гута резерват природе

JP Putevi Brcko

Пожар који је почео на бугарској страни Старе планине преселио се и на српски део планине, а према речима очевидаца гори трава и ниско растиње.

Ветар који дува отежава гашење ватре, која се проширила на српску страну планине, ка делу познатом као Вражја глава, пише портали Јужне вести.

Како за Јужне вести каже Миљан Стојановић из Топлог Дола, насеља које се налази на Старој планини, пожар се и даље шири планином. Грађани јављају да је ватра стигла до четинара и да гори чак и строги резерват природе на обронцима Старе планине, Арбиње. Ватра, наводе, достиже висину и до 50 метара.

О томе колика површина је захваћена пожаром и да ли су ватрогасци на терену још нема информација од надлежних.

МУП: Ватрогасци раде на локализацији пожара

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, раде на локализацији пожара који је избио јуче око 13.00 часова у месту Вражја глава на Старој планини и захватио суву траву и ниско растиње.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, у пожару нема угроженог становништва, као ни објеката.

У интервенцији на, како кажу, изузетно неприступачном терену, учествује 55 ватрогасаца-спасилаца из Ватрогасно-спасилачких јединица Пирот, Димитровград, Бабушница, Ниш, Зајечар, Лесковац, Смедерево и Панчево са 19 возила.

MD MONTEL