ВЕЛИКИ НИК

JP Putevi Brcko

Пише: Неда Козомара

Слушам и гледам разговор у студију РТРС, с Ником Вујичићем. Водитељка пита Ника следеће;
„Да ли Вам је досадило да држите мотивационе говоре?“
Кад је преводилац то Нику изговорио, видим човјек у невјерици али веома смислено и вјешто прича, дивно говори с радио фоничним гласом и великим смислом говорништва.

Имати пред собом такву људску громаду и бити у прилици да му постави питања док то све прати јавност на тв- у и дозволити себи такав промашај и некултуру, чак и за почетника је недопустиво а с друге стране у медијској кући која има 200 запослених, зар се тај задатак даје неискусном?! Чини ми се да тамо раде и бољи које сам слушала.

Амбалажа се тражи и best off!

Тешко се може заборавити скандал кад је водитељка прије неколико година у Бијељини, на Светосавској академији коју је преносила тв, прекинула бесједу и академика Матију Бећковића да би наступио на сцену фолклорни ансамбл. Она је унапријеђена а ми уназађени.

Сретнем некидан момка, сина мог покојног колеге. Он је умјетник, оперски пјевач, педагог у средњој музичкој школи. Сити се испричасмо. Сазнајем између осталог, да је он, у неком раздобљу, имао два слијепа ученика и у жељи да им помогне у савладавању солфеђа, научио је Брајеву азбуку. Ученици су на његову велику радост, успјешно завршили средњу музичку школу.

Питала сам га, да ли је неко од новинара с њим о томе разговарао и томе посветио неку пажњу јер такав гест, заслужује да се чује.

Наравно да не, каже и пита се, кога то занима?
Нисам склона песимизму али наша реалност у медијима који кроје ментално здравље становништву, може се најједноставније представити као „Велика 4 С“.
Смрт, Секс, Скандал и Спорт!

Све остало је остало.

MD MONTEL