Лажни метар дрво-мафије

JP Putevi Brcko

Мјештани брину бриге како ће се ове зиме гријати па је у јеку потрага за огрјевним дрвом.

Грађани честа мета преваре приликом куповине дрва за огрев. Редакцији портала Црна-Хроника послан је видео снимак на којем се види како изгледа метар за мјерење који користе преваранти и обични метар који се користи за свакодневну употребу.

С обзиром да се Кантоналној управи за инспекцијске послове Кантона Сарајево у посљедње вријеме обраћа већи број купаца који наводе да су оштећени приликом куповине и испоруке огревних дрва, из ове Кантоналне управе упозоравају грађане да куповину обављају искључиво код регистрираних фирми, које су обавезне издати купцу фискални рачун.

У поднесеним пријавама примјећено је да преварени купци након што добију половину или дио уговорене наруџбе подносе захтјев за инспекцијски надзор, а да при томе најчешће немају податке од особа код којих су извршили набавку, казала је Агенцији Фена стручна сарадница за информисање Кантоналне управе за инспекцијске послове КС-а Вилдана Босно.

Поред тога, купци наводе и да након испоруке дрвета не могу више ступити у контакт са продавцима, јер се не јављау на телефон, додала је Босно.

Из Кантоналне управе за инспекцијске послове КС напомињу да се у оваквим случајевима најчешће ради о особама које се баве бесправном крађом дрвета и бесправним прометом, а инспекција је немоћна да предузима мјере из своје надлежности, јер преварени грађани немају податке о особама чија су мета преваре.

Извор: црна-хроника.инфо

MD MONTEL