ЗЛО ЈЕ, ЗАПРАВО, У НАМА!

JP Putevi Brcko

Негде на брдовитом Балкану, у једној основној школи догодио се „инцидент“ који је усијао друштвене мреже.

„Ученици II разреда основне школе, својој другарици, ученици са посебним потребама узели кокице, бацили на под, изгазили, вратили у кесу и натерали дете да све поједе. Други разред“.

Ово је било довољно да неко окачи на свој твит профил и да на друштвеним мрежама крене олуја осуде деце из II разреда:

-„Ја би родитеље тих идиота затворила у затвор“;

 -„Треба родитељима тих дебила довести психологе да их 24 часа надгледају и посматрају“;

-„Под хитно увести породично поправне домове“;

-„Јели би њихови родитељи годину дана на сламчицу мајку им ј**ем њихову“;

-„Страшно. Ту децу треба њиховим родитељима одмах одузети па би онда размишљали коме да купе најновији телефон“…

И тако још милион небулозних, негативних твитова и коментара!!!

Могу само да кажем СРЕЋА ПА СЕ ВИ СА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА НЕ ПИТАТЕ АМА БАШ НИШТА! Јесте ли ви свесни о чему причате?

Морам да се оградим и да кажем ДА САМ АПСОЛУТНО ПРОТИВ СВАКОГ ВИДА НАСИЉА! Али исто тако морам и да кажем да ви уопште не примећујете ваше понашање и да су ваши коментари препуни насиља, мржње, нехуманости… НЕМАМ ЛЕПЕ РЕЧИ!

Прво, морате схватити да се ради о деци која су II разред. Од њих могу да очекујем свашта. НЕ ОПРАВДАВАМ али деца су то, за разлику од вас маторих коња од којих нисам очекивао оволико насиља у порукама. Зато са пуним правом вам кажем ИДИОТИ, КРЕТЕНИ, КОЊИ, БУЗДОВАНИ!

Друго. Захваљујући увођењу разних ЕУ „права и закона“ које су нам баксузи из Европе наметнули и поред катастрофалног стања у образовању, данас имамо срећу да нам је образовни систем доживео да буде најгоре могући облик образовања. Васпитање у школама сведено је на нулу! НИКАД ГОРЕ ШКОЛСТВО НАМ НИЈЕ БИЛО!

Треће. Огромно је питање колико мешовита настава са децом са посебним потребама помаже или одмаже таквој деци! Велики број стручњака је подељеног мишљења око тога али захваљујући „могућем“ уласку у ЕУ (вероватно 2785. године) оберучке смо потрчали у сусрет европском систему и законима те је и у нашим школама уведена инклузивна настава!

Наравно, нико не сме да каже да је ово процес који неће ни за педесет година бити у могућности да постане нешто бољи него што је сада. А сада је још увек на нули! Ко то у образовању сме да се супростави европским баксузима и да каже да они нису у праву? Таман посла!!! А евидентно је да нису у праву.

Да се вратимо „случају“ II разреда. Од деце овог узраста, као што сам рекао, могу све да очекујем. Али од родитеља на друштвеним мрежама очекујем да не буду баш толики идиоти. Да, понављам јесу идиоти, стока, кретени… Њима то могу са пуним правом да кажем јер толика мржња у порукама и толики жар освете над децом од седам година се мери управо са идиотизмом.

Заборавили сте да сте и ви били деца. Да нисте случајно одрасли на двору уз гувернанту? Можда сте живели под стакленим звоном? Заборавили сте да је и у вашим школама било деце са посебним потребама?!? Да, било је и тада деце са посебним потребама само у то време та деца су учила школу у посебним разредима са посебним учитељицама. У то време сте у школама у широком луку заобилазили децу са посебним потребама. Да, у то време ваши родитељи нису имали твитер и нису могли да шире и просипају мржњу као ви.

Наравно да ни такав систем није био добар. Можда ће време показати да је овај систем добар (тешко за поверовати) али треба времена да се инклузивна настава уклопи у и онако лоше образовање. НАРАВНО ДА СЕ НАСИЉЕМ НЕ ПОСТИЖЕ НИШТА! Напротив!

Заправо… Коме ја ово све причам? У праву сте. Треба нама насиље. Треба прво кренути од овог кретена који је поставио твит и насилно га натерати да позоба свако слово које је објавио па онда и све оне идиоте који су коментарисали његов твит. Ви заправо једино језик насиља разумете. Идите бре и гледајте Парове и Фарму. То је језик који ви разумете!!!

MD MONTEL