ПАСАРЕЛА – Изабран извођач радова

Kolubara

Град Лозница је одлучио и за извођача радова на изградњи пасареле, односно денивелисаног пешачког прелаза, пре неколико дана изабрао групу понуђача, “Стелец” и “МБМ Рад” из Лознице који су се једини и јавили на конкурс. Вредност радова је 9,5 милиона динара са ПДВ, а рок за њихово извођење 45 календарских дана.

Мештани Лозничког Поља, једне од највећих лозничких месних заједница, које од градског језгра деле шине, годинама траже да им се уради адекватан, безбедан прелазак преко пруге. На проблем преласка шина указивали су нарочито када је било више железничког саобраћаја и упаркираних композиција које су, иако је то веома ризично, “прескакали”.

Прошлогодишњом реконструкцијом пруге Шабац-Лозница-Брасина и обнављањем путничког железничког саобраћаја повећан је број пролазака возова па је пасарела неопходно решење за житеље овога дела Лознице, а међу њима је и доста старих и школараца.

Њима је најкраћи пут до града преко пруге, ваздушном линијом тек двадесетак метара, пошто их од најближих пружних прелаза на обе стране дели неколико стотина метара па зато преко колосека свакодневно прелазе пешаци, али и бициклисти носећи бицикле у рукама, а таквих није мало.

Иначе, после реконструкције је пруга на нешто већој висини па посебно старијима није лако да је пређу. Пасарела ће бити урађена у близини зграде железничког магацина, у продужетку Улице Анте Богићевића, тамо где грађани и сада најчешће прелазе пругу. Према незваничним информацијама, почетак радова је “питање дана”.

Пасарела ће житељима овог краја приближити град, али и омогућити много сигурнији прелазак колосека, оно што одавно траже.

Извор: лозничкеновости/Т.М.С

MD MONTEL