Отворени „Дани здравља у Брчком“

JP Putevi Brcko

Дводневна Конференција „Дани здравља у Брчком“ свечано је отворена данас у Дому културе у Брчком, а планирано је представљање здравствених установа из Србије, Хрватске и БиХ, фармацеутских и ортопедских кућа, брчанских пацијентских и сродних удружења и Фонда здравственог осигурања Брчко Дистрикта.

Данас, првог дана конференције представиће се Институт за кардиоваскуларне болести “Дедиње” из Београда, Клиничко болнички центар “Сестре милосрднице” из Загреба,“Универзитетско клиничког центра Тузла“ и Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ из Бања Луке, а биће одржана и Панел дискусија – Унапређење здравствене заштите у дистрикту.

„Циљ дводневне манифестације је представљање достигнућа у области медицине и здравствене заштите, као и усвајања знања, смјерница и стратегија које ће допринијети побољшању здравственог система у Брчко дистикту“, рекао је данас Миодраг Тодоровић, директор Фонда здравственог осигурања у Брчком.

Другог дана планирано је представљање здравствених установа, фармацеутских и ортопедских кућа, пацијентских удружења и Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта. Конференција се другог дана одржава у Омладинском центру у Брчком. Конференција је намијењена не само здравсатвеним радницима него и грађанима.

Организатор ове дводневне манифестације, која се по први пута одржава у Брчком, је Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта

Конференција се другог дана одржава у Омладинском центру у Брчком. Конференција је намијењена не само здравсатвеним радницима него и грађанима.

Конференцији „Дани здравља у Брчког“ поред гостију из поменутих реномираних здравствених кућа из Србије, Хрватске и БиХ, присуствовали су представници извршне и законодавне власти дистрикта Брчко, Јавне здравствене установе и других инститција у Брчком,ученици средњих школа и бројни грађани.

М. Ђ.

MD MONTEL