Обиљежен Митровдан – Слава БОРС а у Брчком

Kolubara

У оквиру прославе Митровдана коју су  организовала   Удружења  Борачке организације Републике Српске Брчко одржан је парастос, запаљене свијеће  и положени вијенци   на Споменик српским браниоцима Брчког. Парастос и ломљење славског колача обављено је у присуству свештенства Српске православне цркве у Брчком.

Предсједник Борачке организације Брчко Цвјетко Симић је рекао да је традиционална прослава Митровдана прилика за евоцирање успомена на оне који су дали своје животе за Републику Српску  и изразио наду да ће Борачка организација још дуго година славити Светог Димитрија.

Симић каже  да борци Митровдан обиљежавају са осјећањем поноса , а чињеница да се на данашњој прослави Митровдана окупио велики број људи говори о томе колико се цијене  борци и оно што су они учинили за свој народ.

Свети Димитрије  – Митровдан је велики српски светац, српска слава и један од најважнијих дана БОРС-а.

Поводом Митровдана Крсне славе Борачке организације РС у Брчком вијенце су, у присуству многобројних грађана, положили предствници Борачке организације у Брчком и других борачких удружења, те  представници  српских политичких партија.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL