Припадници полиције лишили слободе лице које је узроковало саобраћајне незгоде

JP Putevi Brcko

У улици Јосипа Јураја Штросмајера у Брчком дана 05.11.2019.године око 19,10 сати, догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали, возачи са иницијалима : -В.П., возач моторног возила марке „Шкода Октавиа“, босанскохерцеговачких регистарских ознака, П.М., возач моторног возила „VW Пасат“, босанскохерцеговачких регистарских ознака, и Д.Г. возач моторног возила марке „VW Пасат“ босанскохерцеговачких регистарских ознака.

До настанка саобраћајне незгоде дошло је услијед одузимања првенства пролаза од стране првонаведеног возача приликом чега је на возилима причињена материјална штета.

Након проузрокване наведене саобраћајне незгоде, возач са иницијалима В.П. се удаљио са лица мјеста, те у раскрсници улица Ј.Чампаре и Жељезничка проузроковао саобраћајну незгоду, тако што је својим возилом остварио контакт са два пјешака малољетника рођеним 2004. године и 2003.године, који су прелазили улицу. Том приликом пјешаци су задобили лаке тјелесне повреде.

Одмах по сазнању за горе наведено, на мјесто догађаја изашли су полицијски службеници који су предузели мјере и радње на проналаску лица које је узроковало наведене незгоде, те обавили увиђајне радње и о свему упознали дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Предузетим мјерама и радњама, полицијски службеници су возача П.В. лоцирали и пронашли у стану у Брчком и око 21,20 сати, лишили слободе због основа сумње да је починио кривично дјело „Неуказивање помоћи особи озлијеђеној у саобраћајној незгоди“, из члана 331 став 1

Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ. Поред наведеног по наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ, извршен је претрес стана и возила које је именовани користио.

MD MONTEL