УПАРКИРАЈ МИ ГА НЕЖНО!

JP Putevi Brcko

Кондоминијум државе БиХ на подручју свог кондомината поседује непресушни извор финансирања кроз наплату паркинг простор. Ипак, запослени у овом јавном предузећу нису задовољни досадашњом наплатом паркинга.

Према званичним информацијама укупан број места за паркирање је 1613 места од чега 667 прва – црвена зона, 666 ђавоља друга – плава и 280 места у трећој – зеленој зони. Ако узмемо у обзир да велики број радника Општине паркира своје аутомобиле испод Савског моста као и многобројне запослене у осталим јавним институцијама који на посао долазе из околних села са подручја ван граница Кондоминијума а који своје љубимце паркирају на зеленој површини уз реку Брку, онда и не чуди што у овом предузећу нису задовољни наплатом паркинга.

Стога су се, тврди наш извор, досетили у овом предузећу да на простору иза Болнице направе паркинг гаражу са додатних 100 места за паркирање. Потребно је само да Скупштина Кондоминијума поклони споменуто земљиште и пребаци пар милиончића те градња може да почне.

Наш извор тврди да у овом предузећу имају и додатно решење. Наиме, предложено је да се у паркинг простор уведу и болнички кревети. Реално, шта друго пацијенти и раде него леже паркирани у болничким креветима.

Предложено је да се ураде паркинг зоне по Одељењима те ће Интезивно и Породилиште припасти црвеној зони и њима ће бити омогућено да пацијенти купе седмичну карту по јефтинијој цени. Друга зона били би пацијенти који леже на хирургији и њима би лежарина била наплаћивана од 06:00 до 21:00 час, док би кревети по амбулантама припали зеленој зони и време паркирања било би ограничено на дејство локалне анестезије.

Кревети дежурних доктора и шефова одељења као и кревети сестара миљеница шефова одељења, због страначког запошљавања били би ослобођени од наплате паркинг простора.

Контролор паркинга, због уштеде при запошљавању додатних контролора, биће лично главни миш – мекињаш запослен у болничкој портирској служби који је и до сада имао сва овлаштења да проверава ко је где, како и коме утерао свог љубимца у болничком кругу. Као и до сада миш – мекињаш имаће право да фотографише сваки непрописно „утеран“ аутомобил те и да исти постави на свој ФБ профил на којем његови фанови могу лајковати и коментарисати по слободном нахођењу. Исте надлежности имаће и за пацијенте у болничким креветима који не буду лежали према одређеним прописима, односно сви они пацијенти којима катетер буде висио ван обележених линија на паркинг простору биће истог момента санкционисани и усликани као доказни материјал.

Увођењем болничких кревета у паркинг места у паркинг предузећу се надају да ће овогодишњи план наплате бити премашен за додатних 170% те у предузећу очекују да ће и зарада као и премије бити додатно увећане за 72,9% што остварену добит подиже на виши ниво плата него у истим европским предузећима.

MD MONTEL