Ученици Брчанске пољопривредне и медицинске школе обиљежили дан мултиетичности

JP Putevi Brcko

Вијеће ученика ЈУ Пољопривредне и медицинске школе обиљежило је Дан мултиетичности у сарадњи са секцијом за афирмацију истинских вриједности. Повод обиљежавања овог дана је четврта годишњица увођења вјеронауке у наставни план средњих школа.

Овогодишњи матуранти средњих школа су прва генерација средњошколаца који су добили предмет вјеронауку. Да би оправдали постојање новог предмета и показали своју заинтересованост ка истом, дошли су на идеју одржавања заједничке радионице којој је у циљу да прикаже различитости сваког народа, културе, обичаја, традиције и вјере, а тако и сличности.

Данашњу активност ученика пољопривредне и медицинске школе својим доласком увеличали су и представници вјерких заједница Брчко дистрикта. Пригодним говорима обратили су се присутнима те исказали задовољство што је вјера нашла своје мјесто међу младима с циљем спајања и промовосања мира и суживота. Данашњу манифестацију употпунило је хорско извођење пјесама ученика ЈУ Пољопривредне и медицинске школе Брчко дистрикта.

Извор: брчко.тв

MD MONTEL