Милан Младеновић је у посљедњим сатима живота желио да буде само поред ње! Имао је 35 кг, а ово му је била посљедња жеља!

Kolubara

Један од наших највећих музичара, Милан Младеновић, преминуо је 5. новембра 1994. Живот му је однио рак гуштераче, а мјесецима се говорило да је оболио од сиде. Посљедње сате пред смрт провео је у соби са колегиницом из ЕКВ-а, Маргитом Стефановић Маги, а њена блиска пријатељица Лидија Николић, проговорила је о томе у својој књизи „Осећања. О, сећања“.

„Дан пре Миланове смрти Маги је била у свом стану на Славији. Зазвонио је телефон. „Можеш ли доћи до нас? Милан жели да види само тебе“, вапила је Миланова мама Даница. Маги је одмах ухватила такси и отишла до стана Младеновића у Новом Београду. Милан је лежао у кревету. Било је мрачно“, пише Лидија у књизи о посљедњем сусрету двије рок легенде.

„Немој плакати, све смо ово знали“, рекао је Милан. Затражио је да стави главу у Маргитино крило и да га она мази. То су често радили. Заспао јој је у крилу. Остала је неколико сати сама с њим. На растанку му је рекла: „Видимо се сутра.“ Није јој ништа одговорио. Само ју је њежно погледао. Сутра је преминуо“, препричала је Лидија Николић.

Неки наводе да је славни музичар у тренутку смрти имао само 35 килограма. Три мјесеца прије смрти позлило му је након концерта у Будви па је хитно пребачен у болницу.

Извор: Ало.рс

MD MONTEL