СПКД „Просвјета“ из Брчког подржаће хуманитарне акције Одбора за помоћ Србима на Космету

JP Putevi Brcko

Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” из Брчког подржаће све хуманитарне акције Одбора за помоћ Србима Космету, потврдио је Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да ће сутра бити гост у просторијама “Просвјете” у Брчком, гдје ће у 10.00 часова одржати конференцију заједно са предсједником Друштва Драганом Томићем.

Арлов каже да ће упознати чланове “Просвјете” о значају хуманости у Републици Српској, нарочито за ђецу на Косову и Метохији, те о пројекту изградње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, првог оваквог центра за 140 ђеце и младих са потешкоћама у развоју у јужној српској покрајини.

“`Просвјета` је ове године први пут учествовала у великом пројекту `Спојимо ђецу Косова и Метохије и Републике Српске` и изразила је жељу да идуће године буде домаћин централног дочека ђеце са Космета”, рекао је Арлов.

Од 1. новембра покренута је акција за прикупљање средства за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици позивом на хуманитарни број 1412.

Извор: Срна

MD MONTEL