Резултати брчанске „Тројке из блока“: Породица Гаврић из Пукиша по први пут има воду у кући

JP Putevi Brcko

Једна од приоритетнијих акција организације Срби за Србе ове године била је помоћ за породицу Гаврић из мјеста Пукиш које се налази на пола пута између Брчког и Лопара.
Разлог и више оправдан, Гаврићи су чекали шесто дијете, а једина ствар коју је требало урадити јесте бебу дочекати онако како то доликује – у потпуно преуређеном дому, са купатилом и по први пут водом у кући.

Одмах након одржане Тројке из блока у Брчком са које су сва прикупљена средства преусмјерена за помоћ породици, „Срби за Србе“ су се дали на посао, тако да кад је мала Марија половином мјесеца септембра стигла на свијет било је све спремно да се усели у свој нови дом. Поред Марије, отац и мајка породице Драган и Татјана имају још петоро дјеце и то три кћерке: Драгану (13), Јелену (11) и Данијелу (1) и два сина: Ненада (5) и Микицу (2).

Помоћ породици Гаврић већим дијелом огледала се у реновирању приземља куће и опремању истог намјештајем и покућством. Такође, породици је урађено купатило које нису имали и доведена вода до куће, те замјењена комплетна столарија у и на кући и постављен нови кров са лимаријом, а вриједност читавог пројекта је износила: 33.546,75 КМ.

Ваља споменути и то да је породица Гаврић само једна од породица која је захваљујући организацији Срби за Србе по први пут добила воду у кући и ново купатило. Иако звучи готово невјероватно да у данашње вријеме неко живи без воде, ипак смо свједоци да је још много таквих породица. Зато и акција као што је била ова улива наду да ће се рјешавањем једног по једног случаја у блиској будућности ријешити тај проблем или бар свести на минимум, те да ће будуће донације користити за неке сврисходније пројекте.

Све што је урађено у овој акцији је само мали допринос борби против бијеле куге и борби за повећање наталитета. Ипак, највећи терет те борбе подносе породице као што су Гаврићи, гдје млади отац и мајка и поред свих недаћа успијевају да одгајају шесторо дјеце. А због тога ми морамо понијети терет да их помажемо макар на овај начин.

Тројка из блока у Брчком се одржава првом половином августа сваке године, а ако не желите чекати следећу, један позив на број: 17763 у Републици Српској и Федерацији БиХ најлакши је начин да помогнемо породицама.

MD MONTEL