У току хуманитарна акција за дјецу Косова и Метохије

JP Putevi Brcko

Како је речено на данашњој конференцији за новинаре сав прикупљени новац СПКД“ Просвјета“ ће уплатити на рачун Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији за куповину новогодишњих пакетића и изградњу Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју  „ Подржи ме- 9. јануар“ у Косовској Митровици.

„ Своје новчане прилоге грађани могу донијети у „Просвјету“  и све православне Храмове у Брчком или позвати хуманитарни број  1412 и донирати једну конвертибилну марку за изградњу Дневног центра“, истакао је на данашњој конференцији  Драган Томић, предсједник СПКД“Просвјета“ Брчко.

Милорад  Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске  каже да и на овај начин жели упознати јавност о значају хуманости у Републици Српској, нарочито за дјецу на Косову и Метохији, те о пројекту изградње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, првог оваквог центра за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју у јужној српској покрајини.

„Објекат дневног центра смо ставили под кров и са земљиштем је укупне вриједности око 280 хиљада евра. До сада је урађена једна трећина и вјерујемо да ћемо до 19. августа, за када смо планирали отварање, успјети завршити овај први дневни центар за дјецу са Косова и Метохије“, појаснио је Арлов.

Арлов је овом приликом најавио да ће СПКД  „Просвјета“Брчко  идуће године бити један од домаћина  централног  дочека дјеце  са Косова и Метохије који ће у јуну поново боравити у Републици Српској.

„Идуће  године планирамо довести  и српску дјецу  са Баније и Кордуна  из Хрватске и спојити их са дјецом из Косова и на тај начин им показати  да су им у њиховој муци  дјеца, породице и градови  Републике Српске највећи пријатељи.

Арлов на крају истиче да се Република Српска са поносом помиње на Косову и Метохију поводом ове хуманости и велике подршке  нарочито дјеци.

„Зато позовите 1412 и ако  Дневни центар заједно изградимо као да смо Манастир изградили“, поручио је овом приликом Арлов.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL