Е МОЈ КРАЉУ БРАТЕ!

Kolubara

Комшић писао шведском краљу, али није превео на енглески! Писма враћена!!!

Писма које је Комшо упутио краљу Краљевине Шведске Карлу XVI Густаву враћена су у Сарајево због тога што нису била на енглеском језику.

Е мој краљу! Брука! Срамота!

Испаде да си ти краљу мој неписмен. Ајд` да је Комшо писао ћирилицом па и да будеш неписмен. Ниси ти Гриша већ Густав. Ал` ти си Густаве брате неписмен и на латиници! Чуј мора писмо да буде на енглеском? Па укуцај на Гугл преводилац, изабери опцију БиХ и добијеш превод бољи него што је Комшо писао. Врх!

Види краљу брате. Написао би Комшо теби и на енглеском ал он не зна енглески. Јбг, он није краљ да све зна. И ово што зна је превише. А и није он крив што службеници Министарства нису знали да си ти неписмен на босанском. Мислио човек да ти знаш све. Ал несрећник није знао. Да је знао да не знаш ма питао би он предстолонаследника Србије да ти преведе на енглески. Онај само енглески и зна. Ма писао би он теби и на шведском и још би нашао неку плавокосу и сисату Инге да ти лично олиже маркицу и залепи на писмо ал није знао Густаве брате!

А сад ће испасти брате Густаве краљино да си све ово намерно урадио. Сад ће се причати по Рајвоса да си просрпски настројен, да држиш страну Србима, да нећеш да прочиташ једно најобичније писмо јер Комшо протестује због  избора Петера Хандкеа за овогодишњег добитника Нобелове награде за књижевност. Па није фер. Комшо по други пут пише теби писмо а ти се правиш Тошо – Густаве брате. Страшно!

Шта ако Комшо не стигне на време да преведе писмо па Хандке на крају и окачи Нобела око врата? Хоћеш да Комшу прозивају сународници да је неспособан, да није писмен на енглеском, да ни писмо не зна да састави? Хоћеш да изазовеш код Комше тахикардију, да заглави у болници ко Вучић?

Ево пишем ти да се узмеш у памет и да такве ствари не смеш да радиш. Ти си краљ, ма шта краљ, краљина. Ко може ако ти не? Мораш да реагујеш ко запета пушка. Није Шведска тамо неки Занзибар. Изађи на улицу, нема везе које је доба дана или ноћи, искочи из кревета, у гаћама, у патофнама, у два скока и наватај прва два Комшина сународника, има у Шведској „Југовића“ ко у причи, и ту на улици нек ти на лицу места прочитају шта је Комшо написао.

Не брукај себе, брате Густаве – краљино!

MD MONTEL