Најбољи свјетски атлетичари долазе у Србију: Београд је домаћин Свјетског првенства 2022.!

JP Putevi Brcko

Пет година послије Европског дворанског првенства Србија и Београд добили су повјерење да организују још већи атлетски догађај – Свјетско дворанско првенство 2022. године што ће бити највећи спортски догађај свих времена у Србији.

На конгресу у Монаку донијета је одлука да Београд и Арена буду домаћини најбољих свјетских атлетичара 2022.

Након дугих и темељних припремања, која су трајала готово годину и по дана, српска делегација је са великим успјехом презентовала борду Свјетске атлетике пројекат ”Белграде 2022”.

Ово ће бити највећи спортски догађај у историји Србије. Никада до сада  Србија није организовала Свјетски шампионат у било ком спорту, када говоримо о професионалном спорту.

Београд се већ годинама свијету презентује као сјајно мјесто за највеће манифестације и да је организација увијек на највишем нивоу, а то су показали и челници Атлетског савеза Србије организујући Европско првенство у кросу, дворанско ЕП и готово сва већа такмичења у региону.

АСС је имао и јаку подршку државе и града Београда тако да се ово може сматрати побједом цијеле (спортске) Србије.

У марту 2022. у Београд ће доћи велики број атлетичара из цијелог свијета и том приликом ће сигурно бити постављен још један рекорд, онај по броју земаља учесница.

Извор: Атлекс.рс

MD MONTEL