ЦРНО И ЗЛАТНО

JP Putevi Brcko

Пише: Неда Козомара

Мало вас зна за значење јапанске ријечи кинтцуги и уопште за то ремек дјело, кад значајну ствар, предмет разбијен у фрагменте само вјешти мајстори улијепе чистим златом, врате му облик у првобитно стање а поломљени дијелови добију рам од злата. То може бити ваза, тањир али и сломљено срце. За такву умјетност тражи се кујунџија да позлати све шавове.

Нама треба приде и мађионичар да схватимо сва чуда око нас.

Сретнем пријатеља који се јавио на оглас у познату агенцију за продају некретнина. Вијешт, елоквентан, шармантан, рођен за посао продавача. Тај би продао „змијске очи“. Разочаран, видно, јер су у тој кући високог бонитета тражили од кандидата да својим аутом обављају посао, возе клијенте до објеката за продају. Дневно, у просјеку 15 – 20 км. Ситница!

У великим компанијама ако мислите радити, знајте да морате куповати реквизите и то од оловке до аута.
Електронски медији који бјесомучно агитују против режима и Владе, очекују од потенцијалних сарадника и то је услов, да пису текстове које ће им објављивати за Џ!

Како се тај однос зове?

Вазални ваљда!

Критика власти је у ствари жал и завист што нису на њиховом мјесту јер им је парохија дјеловања мала у односу на владајућу. Све што критикују раде сами само у мањем обиму.
Имам једну драгу пријатељицу, ради дан и ноћ да скрпи свој живот са дјететом. Бутик, тезга на пијаци, њива, усјеви…све!

Коначно је дошла уз помоћ великог кредита до цифре да купи стан. Баш смо се радовале. Некидан одем до ње и затекох је да плаче. Помислим одмах на дијете и нешто страшно кад, на срећу није то.
Кад је однијела новац у агенцију за продају станова који су у изградњи, рекли су јој да треба још донијети 15 хиљада КМ за паркинг мјесто!

То је једини начин за куповину тог стана и тачка!

Црни је хумор да жена уопште нема ауто ни возачку дозволу и кад им је то рекла одговор је био; Нема везе, требаће вам. Станете на то мјесто кад се запричате с комшијама, кад избаците стари кауч, машину за веш, то је ваш плац!
Који јапански виртоуз може златом покрпити ове дијелове да цјелина личи на кинтцуги а наш живот на умјетност?

Таквог још није мајка родила.

MD MONTEL