Самир Незировић правоснажно осуђен на годину дана затвора за разбојништво

JP Putevi Brcko

Након поступка по оптужници Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Самир Незировић (21) правоснажно је осуђен на годину дана затвора за разбојништво које је крајем јуна починио у кладионици Bet live у Брчком. Њега је на ову казну осудио Основни суд Дистрикта пошто је прихватио споразум о признању кривице закључен између Тужилаштва и оптуженог

Самир Незировић из Брчког осуђен је јер је 22. јуна, сат прије поноћи, употребом преклопног ножа, починио разбојништво над радницом спортске кладионице у улици Тина Ујевића, у центру овог града. Након што је под изговором да се склонио од кише ушао у кладионицу Bet live, Незировић је послије краћег разговора пришао радници за пултом и наредио да му преда новац. Он је потом из џепа панталона извадио преклопни нож, а кад се уплашена радница склонила, одузео 340,00 КМ из касе и удаљио се из кладионице.

Незировић је брзо откривен, осумњичен и процесуиран за кривично дјело разбојништва из члана 283 став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ. Тужилаштво Дистрикта подигло је оптужницу против Незировића већ након два мјесеца, а казна затвора од годину дана изречена му је четири мјесеца од извршења кривичног дјела.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ

ЗЕКЕРИЈА МУЈКАНОВИЋ

MD MONTEL