Како правилно користити лак за косу?

JP Putevi Brcko

Да бисте подигли косу у коријену, поправили коврџе или изгладили чак и најнепослушније праменове потребан вам је лак.

Открили смо од професионалаца како га правилно користити како не би наштетили коси, а волумен трајао 24 сата.

Запамтите – лак је потребан да бисте на крају фиксирали жељену фризуру!

Потребно је лак пажљиво одабрати, фокусирајући се на бренд (уосталом, боље је давати предност провјереним брендовима), запремину боце (у зависности од тога колико често користите лак за косу), арому (ово је такође важно!) и жељени резултат (различит степен фиксирања).

Лак се не бира према врсти косе, као што су производи за његу, крема или гел који се наносе на влажну косу. Успут, постоји неколико врста фиксирања. Ако желите да фризура може да се помјера и да се лак не лијепи за косу, лагани степен фиксирања је погодан за вас. Ако вам треба гаранција форме и резултат током цијелог дана, онда вам треба снажни лак. Чешће су лакови изразито јаког фиксирања погодни за стварање сложених фризура.

Лаком можете додатно исушити косу, а она ће постати крхка и беживотна. А све зато што садржи алкохол. Зато је прије употребе потребно навлажити косу средствима за његу (маскама, балзамима и спрејевима). И не користите га више од два пута дневно – то је довољно за одржавање жељеног ефекта.

Ако сте отишли ​​предалеко са лаком и коса се залијепила, покушајте да је очешљате, ако не помаже, оперите косу.

Не користите јак и екстра јак лак прије него што нанесете вруће алате – ово може да уништи косу. Лак се мора наносити на суху косу држећи спреј на удаљености од 15–20 цм. На тај начин можете избјећи лијепљење косе.

Да бисте додали волумен коријену, пребаците косу напријед, задржите је рукама и нанесите мало лака.

Извор: гразиа.рс

MD MONTEL