На данашњи дан рођен је Данило Лазовић.

JP Putevi Brcko

Рођен је у Бродареву на Лиму, у Србији. Дипломирао је глуму на Академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду 1974.

Био је један од најпопуларнијих домаћих драмских умјетника. Глумио је у великом броју филмова и позоришних представа. Остао је упамћен по улози Шћепана Шћекића у српској ТВ серији Срећни људи (1993—1996) захваљујући којој је стекао велику популарност у Србији па и шире.

Био је члан ансамбла Народног позоришта до 2001, али је играо и у многим другим позориштима, укључујући Атеље 212 и Звездара театар (у чијих је осам представа играо близу шест стотина пута, највише у Ковачевићевој „Клаустрофобичној комедији“ и Павловићевој „Малој“, која је имала и филмску верзију), као и сцене Студентског културног центра и других алтернативних сцена.

Током деведесетих је био инструктор добровољцима у бази у Бубањ Потоку. Био је члан Међународног одбора за истину о Радовану Караџићу. Залагао се да се у школе уведе сељачко васпитање, а вјеронаука постане обавезан предмет. Спас српског народа је видео у јединственој политичкој сцени, већем посвећењу цркви и постављањем српског краља на престо.

MD MONTEL