Ових дана креће исплата октобарског дјечијег додатка

JP Putevi Brcko

 

Исплата дјечијег додатка у Брчком за октобар требала би кренути ових дана и до краја ове седмице бити исплаћена свим корисницима на подручју дистрикта, колегиница Миљана Ђурђевић сазналa je данас од Наташе Стевановић, шефа Пододјељења за социјалну заштиту у Брчком.

Према њеним ријечима, налози се већ данас формирају и иду на потпис, тако да би Дирекција за финансије до краја седмице могла реализовати саме исплате.

На подручју дистрикта има 3.626 породица са дјецом који су корисници дјечијег додатка или 4.621 дијете.

„Ово су подаци након ревизије школских потврда за дјецу школског узраста гдје је, у односу на октобар, из права изведено 63 породице са дјецом“,појашњава Стевановић.

Појединачан износ дјечијег додатка исплаћује се у висини од 10 одсто од просјечне плате остварене у дистрикту.

Наташа Стевановић каже да постоји и увећани дјечији додатак у смислу заштите дјеце са посебним потребама дјеце која су ометена у психофизичком развоју, дјеце под старатељством, инвалидна дјеца и дјеца чији су родитељи инвалиди од прве закључно са шестом категоријом инвалидности. Овај увећани дјечији додатак прима 418 дјеце ометене у писофизичком развоју, 28 дјеце под старатељством, 350 дјеце којима су родитељи инвалидна лица и 1.178 дјеце самохраних родитеља.

Из буџета дистрикта у овој години издвојено је укупно девет милиона 210 хиљада марака намијењених исплати дјечијег додатка корисницима са подручја дистрикта.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL