На данашњи дан рођен Борис Миливојевић

JP Putevi Brcko

Борис Миливојевић је српски позоришни, телевизијски и филмски глумац, музичар и водитељ. Рођен је 26. новембра 1971. године у Београду. У вези је са мултимедијалном уметницом Јаном Стојаковић. Живи и ради у Београду.

На филмском платну се појавио са само 12 година и то у филму „Маховина на асфалту“. До 17. године снимио је четири филма и четири серије. Глумио је у скоро свим већим филмовима и серијама од почетка деведесетих година до данас.

Може се похвалити улогама у филмовима „Црни бомбардер“, „До коске“, „Лепа села лепо горе“, „Небеска удица“, „Нож“, „Муње!“, „Црни Груја“, „Кад порастем бићу кенгур“, „Сиви камион црвене боје“, „Седам и по“, „Ми нисмо анђели 3“, „Читуља за Ескобара“, „Свети Георгије убива аждаху“, „Споменик Мајклу Джексону“ и многим другима.

Играо је у серијама „Соба 405“, „Вук Караџић“, „Алекса Шантић“, „Горе – доле“, „Лисице“, „Црни Груја“, „Позориште у кући“, „Мирис кише на Балкану“, „Жене с Дедиња“, „Пси лају ветар носи“ и другима.

Глумио је у многим београдским позориштима, те остварио значајне улоге у представама „Супермакет“, „Госпођа министарка“, „Млетачки трговац“, „Шума“ и другима.

Био је водитељ квиза „Златни круг“ који је емитован на програму Телевизије „Б92“, те учесник забавне емисије хуманитарног карактера „Твоје лице звучи познато“ у којој је, осим глумачког, показао и завидно певачко умеће.

Један је од чланова бенда Спорт и реинкарнација, кога још чине Марко Банићевић, те браћа Ђорђе и Никола Ђуричко.

MD MONTEL