Послушајте први сингл ГОБЛИНА са новог албума „Једнина“

JP Putevi Brcko

Данас, тачно у подне на Метрополис Music Serbia и Гоблини ЈуТЈуб каналу објављен је lyric видео за пјесму „МЕСО“ која отвара нови студијски албум „ЈЕДНИНА“ групе ГОБЛИНИ.

Послије шест година дискографске паузе, ГОБЛИНИ ће четвртог децембра представити нови студијско издање „ЈЕДНИНА“.

Нови седми студијски албум „ЈЕДНИНА“ са нових десет ауторских пјесама је снимљен у студију РОАД у Новом Саду, док је за продукцију био задужен Драган Алимпијевић ПИК. Ново издање Гоблина излази под окриљем Метрополис Music са којом су чувени шапчани започели сарадњу деведесетих година.

Гоблини су панк рок бенд из Шапца. Музичку каријеру су започели 1992. године, када су бенд основали Ален Јовановић (гитариста), Владислав Кокотовић (басиста) и Бранко Голубовић (вокал). До сада су објавили пет студијских албума, два „лајв“ албума и једну компилацију. Током деведесетих, били су један од најутицајнијих бендова, одржали су многобројне концерте широм региона и стекли велику популарност. У првој фази каријере објавили су 5 албума: “Истините приче“ (1994), „Live In KST“ (1995), „У магновењу“ (1996), „Турнеја у магновењу“ (1998) и „Re Contra“ (1999). Престали су са радом 2001. године и послије готово десет година, враћају се на музичку сцену средином 2010. године.

Три године касније објавили су нови студијски албум “Роба са грешком”. О Гоблинима је снимљен и документарни филм 2010. године – “Има нас гомила” који приказује цјелокупну историју бенда, њихов почетак, развој и врхунац популарности.

MD MONTEL