ИМА САМО 9 ГОДИНА и ускоро завршава факултет, а узор му је Никола Тесла

Kolubara

Дечак из Белгије спрема се да у децембру дипломира, а након тога, како открива, мало ће „проучити медицину“. Докторске студије ипак неће започињати док се добро не одмори. Тесла му је узор и волео би да у сопственој лабораторији створи вештачке органе, а затим и цело људско тело.

Док мази штене, Лорен Симонс изгледа као и сваки други деветогодишњак. Међутим, онда почиње да описује како његов рад на универзитету у Холандији подразумева развој компјутерског кола које ће реплицирати део мозга, пише Вашингтон пост.

„Покушавамо да повежемо неуроне да бисмо могли да пратимо реакције на лек у одређеном делу мозга“, прича малишан, објашњавајући пројекат у којем се комбинују сазнања биомедицине и електротехнике.

Белгијско чудо од детета на путу је да постане најмлађа особа у свету која је завршила факултет. То ће се десити уколико Лорен следећег месеца буде положио све што је неопходно за завршетак електротехничког одсека Универзитета у Ајндховену.

„Планирам да започнем докторске студије и да мало проучим медицину. Али пре тога – одмор“, открио је дечак своје постдипломске планове, преноси РТС.

Лорен је рођен у Белгији, али живи у Холандији. Средњу школу завршио је за једну годину, а трогодишње студије, уколико све буде ишло по плану, завршиће за само девет месеци.

„Сви професори су одушевљени што Лорена имају за студента, а за све нас то је јединствена ситуација јер је он најмлађи студент којег смо икада имали“, објаснио је Сјоерд Хулсхоф са Универзитета у Ајндховену.

Када није на факултету, открива, Лорен шета пса, игра видео-игре и објављује фотографије на Инстаграму.

Инспирисан српско-америчким проналазачем Николом Теслом, дечак планира да истражи поље вештачких органа и могућност развоја читавог вештачког тела у својој лабораторији, пише Спутник.

„Моји баба и деда пате од срчаних проблема“, објашњава такву одлуку деветогодишњак.

Понуде са универзитета из свих крајева планете пљуште. Запад САД тренутно предњачи међу дестинацијама, а родитељи покушавају да помогну Лорену да донесе одлуку.

Дечаков отац Александар Симонс не усуђује се да нагађа шта све будућност може да донесе Лорену – све претпоставке распрсле су се као балони од сапунице.

„Нема журбе. Он се сада игра са образовањем. Забавља се као на игралишту и ми немамо ништа против тога“, закључио је поносни отац.

Извор: србининфо

MD MONTEL