СКРОМНА ПОМОЋ МАНАСТИРУ ХИЛАНДАРУ

JP Putevi Brcko

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија, Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова успјешно је реализовало прву фазу пројекта елеткрификације хиландарских објеката на Светој Гори.

Крајем мјесеца новембра је извршена набавка и постављање соларних панела у хиландарској келији Патерица која је смјештена у Кареји – административном центру Свете Горе Атонске. Благодарећи епархији зворничко-тузланској и Његовом Преосвештенству Епископу Фотију, те Горану Анђићу, Митри Лукић, Нади Ђукић, као и неколицини неименованих дародаваца, прикупљено је 7.000 € од укупно 10.000 €, колико је потребно за завршетак свих неопходних радова.

За другу фазу је потребно обезбиједити још 3.000 € како би се извршила набавка и уградња потребних батерија, те у циљу тога позивамо све који су у могућности да се укључе у ову акцију.
По окончању овог пројекта, који је био један од приоритета свештеног манастира Хиландара, Коло има жељу и намјеру да, уз свесрдну помоћ добротвора, помогне електрификацију и других објеката, келија и конака, који припадају Српској Царској Лаври Хиландару на Светој Гори.

Извор: Добротворна организација Тројеручица

MD MONTEL