На данашњи дан 1922. године рођен је Душко Радовић

JP Putevi Brcko

Ове, 2019. године, неће бити одржана Трка око Аде Циганлије којом се исказивало поштовање према пјеснику који је на посебан начин овјековјечио београдска јутра.

Двојац без КОРМИЛАРА (налогодавца) који чине Душков брат Брана Радовић и Душков саборац и дјелилац добра и лошег у Студију Б, Пеца Петровић Марш, годинама су овом трком обиљежавали његов рођендан. Памти се да је, без обзира на временске прилике, у њима сваки пут учествовало више од 400 атлетичара и рекреативаца свих узраста… За вријеме загријевања Душков глас би их подсјећао његово и Студио Беово „Београде, добро јутро“, а послије трке сви учесници добијали су мали поклон по књигу, поклон бројних издавача који су подржавали овај догађај.

Како чувати успомену на Душка Радовића?

Свако онако како осјећа у срцу и души. Мање по аферама о забрањивању, више по ономе што је говорио, написао, оставио покољењима, настављајући дјела претходника без којих наш језик не би био то што јесте – јасан, ГЛАСан, милозвучан, пјевљив, причљив (ту се судећи по скупштинским преносима није прославио), псовљив (када се нека ријеч заборави)…
Поменути Двојац без КОРМИЛАРА од прије пет година, упорно, са ентузијазмом својственим „друговима“ илити „господи“ у годинама, покушава да то чини и „наговарањем“ школа да уведу „Дан првака“ и да се на тим свечаностима (било на почетку или на крају школске године) органузује атлетска трку „На слово, на слово…“.

Извор: Студио Б

MD MONTEL