ПРОТЕСТ НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА Вукановић је на рукав ставио ЖУТУ ТРАКУ, а ОВО је разлог

Kolubara

Посланик Небојша Вукановић дошао је  на сједницу парламента Српске са жутом траком на лијевој руци у знак протеста због бројних судских процеса који се воде против њега.

Вукановић је за Српскаинфо казао да је очито како постоје подобни и неподобни посланици због чега ће упутити захтијев Народној скупштини Републике Српске о измјени Пословника.

– Нека се Пословником озваничи да ми који смо изложени систематском прогону и монтираним судским процесима припадамо нижој раси у односу на оне који су за овај систем подобни – навео је Вукановић.

Он додаје да је неким посланицима све дозвољено, док се други прогоне.

– Имамо посланике који су дошли у скупштинске клупе тако што су оштетили јавна предузећа којима руководе и у класичном су сукобу интереса. Они никада нису низашта процесуирани док сам ја јутрос заједно са послаником Драшком Станивуковићем позван у Основни суд Бањалука само зато што сам изашао испред скупштине на позив окупљених грађана – истиче Вукановић.

Он каже да је на том скупу мирно стајао испред парламента и није чак проговорио нити једну ријеч, али га је суд, ипак, позвао на рочиште због ремећења јавног реда и мира.

– Дакле, ја се изводим пред суд јер сам као посланик изашао испред парламента Српске и стајао мирно – наводи Вукановић.

Он каже да је претходно имао три судска спора у једном дану, а још један је заказан за данас ујутро.

Вукановић истиче да му се суди у Подгорици, Требињу, Фочи, Сарајеву, Сокоцу и Бањалуци, те да је у свим случајевима ријеч о монтираним процесима који за циљ имају да га економски униште и ућуткају.

– Јасно је да се ради о организованом прогону и да смо Станивуковић и ја означени као неки Бони и Клајд, или неки терористи. Зато сам ставио жуту траку која је обиљежје човјека нижег реда. То је и у складу са оним што је јуче рекао посланик СНСД Илија Таминџија на сједници Етичког одбора како он има педигре. Дакле, ми смо без педигреа, а он је виша класа и има неко аријевско поријекло. Ми смо очито нижа раса и немамо такво поријекло – истакао је Вукановић.

Он каже да онда скупштина треба да легализује постојеће стање и каже да у њеним клупама сједе посланици ниже и више расе.

Вукановић истиче да не може да вјерује да парламент не реагује и нијемо гледа како полиција приводи посланике, или судови против њих воде поступке, само зато јер се усуде да јавно указују на негативне појаве у друштву.

– Ако ја као посланик не смијем јавно да говорим и ако сам због својих ријечи које су истините и документоване изложен судским процесима, и ако ми се суди јер сам изашао испред скупштине у којој радим, онда је јасно да се ради о монтираним процесима. Дакле, нисмо сви исти и ово је мој знак протеста – поручио је Вукановић.

Извор: СрпскаИнфо

MD MONTEL