ШТА СЛАВИШ НАРОДЕ МОЈ?

Kolubara

Један од већих историјских „ЗАЈЕБА“ на овим просторима догодио се када нам је завукао Краљ Александар Карађорђевић, још давне 1918. године. Тада је зарад својих масонских снова и идеја успео да уједини Србе, Хрвате и Словенце у једну накарадну државу.

Том приликом је себи натакао круну на главу а нама је натакао вишедеценијски јарам умотан у шарени папир братства свих јужних Слaвена.

Други „ЗАЈЕБ“ догодио се на данашњи дан, 29. новембра 1943. године на Другом заседању у Јајцу, када су ударени темељи новој социјалистичкој Југославији. Комунисти су нам овај зајеб увалили онако баш радничко – социјалистичко – братски са све петокраком… до балчака!

Упркос чињеници да овај накарадни братски систем званично не постоји, репови комунизма и даље се вуку за нама те се и даље празнује овај дан.

А шта заправо ми у БиХ славимо 29. новембра?

 – 1 државу

 – 2 ентитета

 – 1 Дистрикт

 – 3 председника

 – 10 кантона

 – 14 Влада

 – 183 министарства

 – 196 политичких партија

 – 50 борачких удружења

 – 13 Синдиката

 – 3 Полиције

 – 2 пензиона Фонда

 – 3 образовна система

 – 3 телекома

 – 3 електропривреде

 – 550 000 незапослених

 – 630 000 пензионера

 – 450 000 расељених

 – 75% сиромашних

 – 65 000 државних запосленика… и НЕУТВРЂЕН БРОЈ ЛОПОВА, СКОРОЈЕВИЋА, РАТНИХ ПРОФИТЕРА али и оних који свакога дана из ове државе одлазе у иностранство тражећи БОЉЕ СУТРА!

Једино што вреди, у духу прошлих времена, славити овога датума је свињокољ! Традиционално 29. новембра се обнављају годишње резерве кобасице, сланине, пршута, масти и чварака.

Е па, СРЕЋАН ВАМ ДАН РЕПУБЛИКЕ!!!

MD MONTEL