Министар здравства се „дрзнуо“ да поднесе оставку!

KOLUBARA Brčko

Још се није десило у Кондоминијуму да неки министар поднесе оставку! А није да није било разлога за такав чин! Било је и афера и лошег вођења послова, ма свега је било у протекле две деценије само није било оставки. Нарочито није било неопозивих оставки. То је срамота, то се не ради!

Само пре шест месеци министар здравства је јавно изјавио на локалној ТВ станици да је здравство Кондоминијума у катастрофалном стању. Добро, то је нормално. Такво здравство је од памтивека, није то од јуче. И није то разлог да због катастрофе лете главе. Још мање да због тога неко поднесе оставку!

То што су поједини доктори принуђени, како рекоше у емисији, да користе чак двадесет и пет пута једну “електроду” за коагулацију (шта год то значило) мада је дозвољено максимално два пута да се једна користи, након чега мора бити замењена новом “елкетродом”, то је било па прошло. То није разлог ни шеф Одељења да буде смењен а камо ли уважени министар да поднесе оставку.

Или што се дешавало, а и још увек се дешава, да се та иста електрода поломи и остане у жени па “ајд Јово на ново”, отварај поново жену да “поваде” све што није њено. Ово није чак ни за дисциплинску меру а камо ли за нечију оставку. Па та иста жена је добила гратис операцију. Треба да буде срећна што јој нису наплатили дупло ушивање. О оставкама овде нема ни говора!!!

Дешавало се, и још увек се дешава, да жене на порођају плаћају спиналну анестезију 500-600 КМ. То је ситница, руке ради, да не буде да је све џаба у Кондоминијуму. Ал ни то није разлог да би неко морао због тога да даје оставку!

То што ће за две, три године, када поједини доктори оду у пензију, Болница остати без специјалиста, то нема везе са министром већ са подређенима. Овде нема ни „О“ од оставке. Ово је Кондоминијум. Оставка је могућа само из једног јединог разлога који је утврђен Статутом сваке странке – Ако којим случајем (да не чује зло) министар се пресели у вечна ловишта те је, не својом вољом, принуђен да не извршава своје радне обавезе.

Мада, тако нешто се још није десило. Ни у вечна ловишта министар не може да оде за време свог мандата јер странка тако нешто никада није дозволила нити је утврдила у оснивачком акту. Ниси ти бато мој дошао на такав положај вољом народа па можеш да умиреш кад ти падне на памет или кад те Свети Петар позове. Тебе је у министарску фотељу поставила странка да радиш за добробит свих страначких другова. Странка има велике планове за тебе а твоје је да плодове планова прикупиш у страначку касу. Свети Петар мора да стане у ред и да сачека да странка одобри твоју смрт!

Зар треба странка да пропадне због министрове смрти? Зар треба странка да пресуши јер је теби пало на памет да умреш за време мандата? Хоћеш да ти страначки другови замере што ниси „нашу“ ствар одрадио до краја? Да се ниси усудио да умреш сад кад странка од тебе очекује много!!!

И онда на све ово неки министар се дрзне и поднесе неопозиву оставку. То је неопростиво.

И још кажу да је министар из здравствених разлога морао да поднесе неопозиву оставку. Нормално да је из здравствених разлога кад је обављао функцију у министарству здравља. Да је био министар привреде поднео би оставку из привредних разлога. Или да је министар образовања било би то из образовних разлога. Овако је то учинио из здравствених разлога.

Ал` добро. Станка ће морати ово све да размотри и у најкраћем року да прегрупише своје редове те да нађе „одговарајућу“ замену за свог члана који се дрзнуо да поднесе оставку.

Шта све странка мора да трпи због појединаца?!? Добро. Идемо даље!

MD MONTEL