Руска „Маша“ свјетски шампион међу цртаним филмовима

KOLUBARA Brčko

Руски цртани филм „Маша и медвјед“ нашао се међу пет најпопуларнијих дјечијих филмова на свијету, о чему свједоче подаци међународне истраживачке агенције „Парот аналитикс“, преноси прес-служба компаније „Анимакорд“.

„Истраживање је спроведено од 20. октобра до 18. новембра 2019. године. Размотрено је 20.000 цртаних филмова за дјецу узраста од двије године до 11 година. Популарност се мјерила на основу броја претрага дјечијег садржаја на интернету, онлајн прегледа дјечијих цртаних филмова и интеракције на друштвеним мрежама, а у обзир су узети и други параметри“, наводи се у саопштењу.

У јануару 2019. године достигнућа „Анимакорда“ у развијању анимираног серијала награђена су и уласком у „Гинисову књигу рекорда“. Епизода „Маша и каша“ је тада званично постала најгледанији анимирани филм на Јутјубу са више од четири милијарде прегледа.

 

Епизода „Пријатно“ на Јутјубу има више од 1,3 милијарде прегледа, а епизода „Велико прање веша“ може се похвалити са више од 1,1 милијардом прегледа.

„Маша и медвјед“ ове године славе 10 година постојања. Тај цртани филм је преведен на 36 језика, а приказује се у више од 100 земаља свијета. У јуну 2019. године „Анимакорд“ је успјешно покренуо четврту музичку сезону анимираног серијала под називом „Машине пјесмице“.

Извор: спутник

MD MONTEL