За десет месеци издато 10.620 дневних паркирних карата

JP Putevi Brcko

Према извештају ЈП „Путеви“ Брчко  у протеклих десет месеци ове године издато је 10.620 дневних паркинг карата.

Од овог броја укупно је наплаћено преко 90% дневних карата те је покренут поступак прикупљања података о власницима који нису платили паркинг место а за које ће уследити опомене као и поступци принудне наплате, каже Мато Итрића, заменика директора овог подузећа.

„За десет месеци послали смо опомену за 1.178 неплаћених карата, од чега је плаћено 880, или око 75 одсто, а још увек није плаћено 298. За оне који не плате имамо потписан уговор с пет адвоката, тако да се покреће поступак принудне наплате, складно одредбама Закона о комуналним делатностима Брчко Дистрикта“, истиче Итрић.

Такође, Итрић подсећа да услугу паркирања корисници могу платити слањем СМС порука, путем паркомата, те куповањем паркирних карти од дистрибутера. У том контексту најавио је како ће ЈП “Путеви Брчко” следеће године набавити још три нова паркомата што осигурава солидну покривеност града Брчког када је у питању плаћање паркинга.

Када је реч о зимском одржавању паркинг простора Итрић истиче да је потписан уговор са извођачима ангажованим на чишћењу паркинг простора те ће и током зиме сва паркинг места у Дистрикту бити прописно очишћена.

MD MONTEL