Otimanje državnih para i krađa od siromašnih radnika Pošte: Na platnom spisku i pevači: Željko Samardžić, Marko Kon, Ekstra Nena, Tijana Ajfon, Branko “kockica”

KOLUBARA Brčko

Sa obustavom rada koja je zahvatila u toku proteklih nedelju dana srpsku Poštu, počele su pored radničkih zahteva, da isplivavaju i neke tajne iz Kamene zgrade u Takovskoj. Brod koji tone napuštaju prvo pacovi, a kao takve poštari su otkrili neke poznate i nekada popularne estradne ličnosti.

Željko Samardžić, koji je svojevremeno bio čuveni srcolomac i čiji su koncerti predstavljali vrhunac proslave Osmog marta za mnoge domaćice, zaposlen je u Pošti!!! Njegova primanja su trn u oku mnogim poštarima, koji po hladnoći i vrućini nose teške torbe, za mizernih tridesetak hiljada, a njihov „kolega“ Samardžić, dobija daleko više. Za šta? I zašto je uopšte na platnom spisku Pošte? Sumnja se da je to isplata zbog njegove podrške predsedniku Vučiću, a neki misle i da je to umesto isplate gaže, za privatne direktorske proslave.

Poštari su počeli da svom „kolegi“ šalju poruke na društvene mreže uz pozive da podrži njihovu borbu za povećanje plata, ali je Samardžić te poruke redovno brisao.

Takođe nekada popularna Snežana Berić koja se predstavljala kao Ekstra Nena, nalazi se na Poštinom platnom spisku, a tu je i nikad popularni ali sveprisutni Marko Kon. Poznat po verovatno najgoroj pesmi svih vremena kojom smo se predstavljali na Evroviziji.

Pored ovih među radnicima kruže i imena Branka „Kockice“ Milićevića, pevačice Jasmine Milenković – Jami, pevačice Jelene Broćić, starlete Tijane „Ajfon“, kao i nazivi nekih pokreta i stranaka koje su poznate samo njihovim osnivačima. Zavetnici, Antivakseri, Stubovi…

Plata koju ovi zaslužni građani dobijaju u Pošti je oko 200.000. i daleko je od simbolične nadoknade.

Radnici iz tehnologije u Takovskoj pretpostavljaju da se iza zapošljavanja ovih „zvezdica“ nalazi Nela „Salmonela“ Bojović, kako je radnici zovu, šef kabineta nelegalne direktorke Mire Petrović. Nela je inače sestra RTS princeze, Olivere Jovićević.

Druga osoba na koju radnici sumnjaju je Mirjana Predojević, izvršni direktor. Veze sa estradom koju ova direktorka ima, vezane su uz ime njenog supruga, popularnog voditelja Srđana „Mrkija“ Predojevića. Srđan Predojević je na svoju televiziju dovodio nelegalnu direktorku Miru Petrović, onda kada to niko nije hteo i tim činom opravdavao ženinu direktorsku fotelju.

Ovo je samo delić onoga protiv čega se radnici iz tehnologije bore i zbog čega misle da je kraj nelegalnoj vladavini PUPS-a u Pošti došao kraj. I ako se u njihovim zahtevima ne ističu naročito ostavke direktora Radnih Jedinica i njihovih vazala, to se negde i podrazumeva. Niko od radnika ne želi da menadžment koji je doveo do ovakvog stanja bude i dalje deo njihove druge kuće.

Radnici u šali kažu da će njihovu nelegalnu direktorku Miru Petrović i njene vazale iz Radnih jedinica uz pesmu imati ko da isprati. Kako su većinom to žene, Željko Samardžić je logičan izbor.

Izvor: vidovdan.org

MD MONTEL