Блокиран улаз у РТС

JP Putevi Brcko

Лидери Савеза за Србију су заједно са око 200 активиста блокирали улазе у зграду РТС-а. Најавили су да ће блокада трајати до 20 сати, и да за то вријеме нико неће моћи да уђе у зграду, али ће свако ко жели моћи да изађе. Предсједник Народне странке Вук Јеремић рекао је да циљ није насиље, већ да се симболички укаже на то да јавни сервис, како је рекао, не врши своју функцију која је предвиђена законом.

„Биће мирно и уколико не буде провокација, разићи ћемо се у осам сати“, казао је Јеремић новинарима испред РТС-а. Додао је да нико од окупљених неће покушати да уђе у зграду.

Он је оптужио актуелно руководство РТС-а да је директан извршилац наредби врха СНС-а, односно предсједника Вучића и његовог кабинета.

Упитан да ли и СЗС данашњом акцијом врши притисак на РТС, Јеремић је рекао да су у том опозиционом савезу „свјесни да ово неће донијети резултат какав има један телофонски позив предсједникове медијске савјетнице или предсједника лично“.

„Ми немамо ту моћ коју је нагомилао предсједник Републике. Ако ово хоћете да окарактериштете као притисак, у реду. Али ово је притисак који желимо да пружимо да би се РТС ослободио“, казао је.

На подсјећање да је актуелно руководство РТС-а постављено прије доласка СНС-а на власт, Јеремић је одговорио и да је Хитлер наслиједио велики број генерала у њемачкој војсци који су касније спроводили његове злочине.

„Сви знамо да ова кућа не ради свој посао како треба, јер да ради већ би (узбуњивач из ‘Крушика’) Александар Обрадовић био интервјуисан. Да вам дам један примјер, а има их сто“, рекао је предсједник Народне странке.

Истакао је да лидери СЗС не траже ништа за себе, нити захтијевају да гостују на јавном сервису, али да желе да РТС отвори своја врата за људе попут Александра Обрадовића, Марије Лукић коју је сексуално узнемиравао предсједник општине Брус, или новинара Милана Јовановића којем је спаљена кућа за шта се тренутно суди бившем предсједнику општине Гроцка.

„Конкретно тражимо да ово постане јавни сервис Србије, да почну да раде свој посао и информишу јавност Србије о свему што се дешава“, поручио је.

Извор:Н1

MD MONTEL