„Чико” са шајкачом на флашама „кока-коле” узнемирио купце у Сплиту

JP Putevi Brcko
Лик са шајкачом, брковима и црним прслуком освануо је на флашама „кока-коле” у Сплиту и изазвао негодовање великог броја купаца.

На етикети је наведено да је земља поријекла „кока-коле” Србија, а увозник Црна Гора.

Како преноси „Спутњик”, купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видјели лик насмијешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама”.

Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на хрватском тржишту.

​Како преноси РТРС, грађани Сплита сматрају да је та „кока-кола”, наводно, „лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цијену”.

Хрватски медији преносе да је „чико” са етикете дио службене „Кока-Колине” кампање „Славимо када смо заједно”, која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске „кока-коле” случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили за јефтинију верзију, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској веома засметао лик са шајкачом.

Слична ситуација се десила прије двије године у Загребу, када је једна жена на „Фејсбуку” објавила да на „кока-коли” коју је купила пише да је производ увезен из Србије и да укус није исти као из хрватској.

Извор: Политика

MD MONTEL