Удружење „Беба више“ обиљежило шест година рада

JP Putevi Brcko

Брчанско удружење “Беба више” синоћ је обиљежило шесту годишњицу од оснивања. У склопу свечаности је одржана и промоција збирке прича „Жена са Марамом“ ауторице Ане Тиквеше.

Удружење грађана “Беба више” настало је прије шест година из потребе да се помогну и подрже сви људи који се боре са стерилитетом, али и сви они који се залажу да на свијету буде више дјеце. У протеклих шест година рад и активности чланова овог удружења су препознати не само у Брчко дистрикту него и у земљи али и изван ње.

“За ових шест година смо пуно тога урадили везано за побољшање статуса парова који се боре са неплодношћу, потом за права жена а на крају и за труднице. За нас је веома важно и то што смо једини представници БиХ у еуропској кровној организацијие за борбу против стерилитета Фертилитy Еуропе”, истакла је Милијана Симић координатор Удружења.

Говорећи о плановима за будућност Жељко Лазаревић предсједник удружења је нагласио “да намјеравају и даље имплементирати “Школу за труднице” те да се нада да ће град и Влада препознати значај тог пројекта. Такође интезивно ће се радити и на формирању радне групе за пронаталну политику у Брчко Дистрикту”.

У склопу свечаности је одржана и промоција збирке прича „Жена са Марамом“ ауторице Ане Тиквеше. Она је истакла да овај роман представља аутобиографски приказ свакодневнице свих жена у једној и једне жене у свима.

Обиљежавање шесте годишњице постојања Удружења Беба више је искориштено да донаторима и пријатељима удружења буду уручене и захвалнице.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL