АТП изабрао Новака Ђоковића за најбољег играча деценије

JP Putevi Brcko

Српски тенисер Новак Ђоковић изабран је за играча деценије у избору Асоцијације тениских професионалаца (АТП), саопштено је на сајту те организације.

Како је наведено, Ђоковић је остварио највеће успехе у протеклој деценији оставивши иза себе Рафаела Надала, Роџера Федерера, Ендија Марија и Стана Вавринку, који су се нашли међу првих пет у овом поретку АТП.

Ђоковић је освојио укупно 61 титулу, 15 на грен слемова, четири са завршног Мастерса и 29 са турнира серије 1.000.

Ђоковић је у једном тренутку објединио титуле са сва четири највећа турнира, први је тенисер који је тријумфовао на свим мастерсима, а у пет наврата годину је завршавао као први на свету, јавља Танјуг.

Шпанац Надал је у претходној деценији освојио 48 титула, од којих 13 са грен слемова, 20 са Мастерса, а првој позицији је на крају године био четири пута.

Швајцарац Федерер је тријумфовао на 42 турнира, освојио шест титула на највећим турнирима, две на Завршном мастерсу сезоне, док је на Мастерс турнирима 12. пута дизао пехар.

Мари је у претходној декади овојио 32 пехара, од чега три на грен слемовима, један завршни мастерс и 10 Мастерс турнира.

Два пута је био олимпијски шампион, а једном је годину завршио као први на АТП листи.

Вавринка, пети најбољи тенисер у прошлој деценији подизао је пехар 15. пута, три на грен слемовима и један Мастерс.

Извор: Политика

MD MONTEL