ОГРОМАН ИНТЕРЕС ЗА ПРВИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ БРЧКО

JP Putevi Brcko

Да је музичка умјетност и класична музика и даље популарна у граду на Сави свједочи и чињеница да је синоћ Дом културе Брчко био испуњен, те да је већи дио публике концерт одгледао стојећи.

Ученици Основне музичке школе Брчко, одржали су први Новогодишњи концерт гдје су се представили са изврсним композицијама које су спремили са својим професорима. На програму су се могла чути дјела познатих композитора као што су: Ј. Брамс, Ј.С.Бах, А. Ђулијани, Ц.М.Вебер, Емили Крокер и други

Публици су се представли ученици са одсјека за клавир у соло изведбама и дуетима, затим ученици са одсјека за виолину, хармонику у соло изведби и дуетима као и ученици са одсјека за соло пјевање и флауту. Посебне симпатије публике привукао је мали хор ученика Основне музичке школе сачињен од ученика припремног и првог разреда, а наступили су и камерни ансамбли флаута и виолине те оркестар хармоника и велики хор школе.

Била је ово уједно прилика да се сумирају резултати рада у првом полугодишту које је на измаку, али и да се најави 2020. година у којој Основна музичка школа Брчко обиљежава 70 година од оснивања. Најављени су бројни садржаји којима ће ова образовна али и културна установа обиљежити овај значајан јубилеј.

MD MONTEL