Сви смо се љутили на Бруса Вилиса када је у филму „Умри мушки“ исмевао нашег „југа“.

JP Putevi Brcko

И после више од две деценије омиљени југословенски аутомобил крстариће поново Америком. У априлу наредне године Бечејац Нинослав Трајковић креће у још једну авантуру. После Африке, Азије и Аустралије, „југа“ ће провозати и по Америци.

Какав је план сковао, које је дестинације на карти обележио, али и каква искуства има с досадашњих путовања открио је у Јутру Прве ТВ.

Нинослав путује светом у југу, а своја путовања користи да помогне онима којима је помоћ потребна. Обишао је 4 континента у 3 авантуре, а последња је била Аустралија. Од преосталог новца од спонзора купио је 10 таблет рачунара Школи за основно и средње образовање „Братство“ у Бечеју.

„Свако моје путовање је хуманитарног карактера. Са првог путовања до Монголије донирао сам новац за азил паса, друго путовање је било до Афричког континента, а новац сам донирао за лечење једне становнице Бечеја која је боловала од рака кичме, и сада треће путовање до Аустралије, које је обезбедило помоћ ђацима школе Братство у Бечеју“, рекао је Нинослав.

Он истиче да није лако организовати овакав вид путовања, али и да несебично ужива у овим авантурама које некада нису безбедне.

„Моја логистика почиње од 1. децембра и траје све до 20. априла, када упалим југа и кренем на пут“, рекао је Нинослав, који већ три године уназад креће на авантуру истог датума.

Опширније о овој теми и овом хуманом човеку погледајте у видео-снимку.

Извор: Б92

MD MONTEL