И ШТА САД ГОСПОДО?

JP Putevi Brcko

 „Ако мој стрико, мој ујко, мој тата и брат, мој ЈА и моја сва ближа и даља фамилија, укратко сви МОЈИ И СВИ ТВОЈИ, који имамо регистровану неку делатност морамо да будемо фискализовани, онда морају и адвокати бити фискализовани“ – овакви коментари су могли да се чују протеклих месеци из скупштинских клупа Кондоминијума државе БиХ на тему фискализације адвокатске делатности!

И онда дође и тај „црни“ петак! Апелациони суд донео је пресуду којом је утврдио да фискализација за адвокате НЕ ВАЖИ!

Прц, бато мој! И шта сад господо драга? Сва ова вишемесечна фрка ЗА ЏАБА!

Зар се може живети у Кондоминијуму а да се не зна колико су пара згрнули адвокати? Зар је могуће да ће адвокати радити а да Пореска служба нема увид колико су клијенти платили неког адвоката за њихово заступање? Самим тим неће се знати ни ко је клијент нити шта је несрећник забрљао! Зар ће Скупштина Кондоминијума остати ускраћена да се на редовном заседању не расправља о томе? Зар је могуће да ће адвокати свој проток новца оставити нетранспарентан? Зар ће Скупштина Кондоминијума дозволити себи да Апелациони суд буде у праву? Не знам како ће народ Кондоминијума све ово преживети?

Познато је да је Кондоминијум оличење поштења и транспарентности. ОГЛЕД ЗА УГЛЕД! Овде се за сваки „ушушкани“ милиончић тачно „зна“ где је отишао. Зна се и ко је колико згрнуо и ушићарио, смотао, поделио са партијским другом… и другарицом! Нема тајни овде када је лова у питању! Чак су се и страни окупатори чудили како је овде све идеално и како је све доведено до савршенства. Већ две деценије нико није ни смео да сумња а камо ли и проверава КУД СЕ ДАДОШЕ БУЏЕТСКА СРЕДСТВА?!? А није било ни потребе за тим јер све је било јавно. Да не кажем ТРАНСПАРЕНТНО! Све до фискализације адвоката када је ова транспарентност пала у воду!

А тек сад ће да настане тарапана. Таман су судије научиле да уживају у вишемесечном нераду, у седењу по кафанама, у проводима на путовањима по европским дестинацијама јер нису „могли“ да раде због штрајка адвоката! И сад морају засукати рукаве и надокнадити свих 1200 рочишта! Ма лудило! И нико неће одговарати за ову тарапану!

Сад би могао да настане НЕТРАНСПАРЕНТНИ ХАОС У ДРУШТВУ!

Носим се мишљу да предложим да Скупштина Кондоминијума сада покрене активност око фискализације најстаријег заната? Дакле, да под фискализацију уведе СТАРЛЕТЕ или ти ПРОДАВАЧИЦЕ ЉУБАВИ! Ни њихов посао није фискализован. Ни њихов проток новца се не зна колики је! Можда би код њих било више шансе од фискализације адвоката? А и Апелациони суд, уколико старлете пожеле да штрајкују, сигурно неће бити на њиховој страни као код адвоката.

Треба ову „аферу“ око фискализације адвоката покрити неким новим игранкама – чисто да се забашури и да народ заборави на вишемесечни беспотребни нерад и штрајк овдашњих адвоката!

А до нове афере и нове игранке… у наредној години, а знамо да је предизборна – ВИДИМО СЕ!

ЖИВЕЛА ФИСКАЛИЗАЦИЈА!

MD MONTEL